Är du och din bostads- eller hyresrättsförening i Stockholm i behov av takomläggning, renoveringen eller målning av taket eller taken på era fastigheter så är det viktigt att det blir rätt. Taket är kanske den enskilt viktigaste delen av fastigheten och därav kräver den extra omsorg och omhändertagande. Processen av att hitta rätt takfirma blir således central och viktig för att kunna försäkra sig om att man får bäst resultat för sin ansträngning och för sina pengar.

Det som kan vara bra att leta efter när du väljer takfirma i Stockholm är hur pass flexibla lösningar de kan erbjuda. Många takfirmor är medvetna om att alla bostads- och hyresrättsföreningar ser olika ut liksom deras behov och förutsättningar. Därför kan det vara bra att försöka hitta en takfirma i Stockholm som är beredd att kompromissa och anpassa sin tjänst till dig som kund.

Det är viktigt att ta hand om sitt tak så även om du inte är på jakt efter ett helt nytt tak så kan det vara värt att se över vilka lösningar de olika takfirmorna har att erbjuda när det exempelvis kommer till takmålning och taksäkerhet.

Olika typer av tak

Det finns olika typer av material att lägga sitt tak med och dessa är några av de vanligaste varianterna vi använder oss av här i Sverige – se efter så ditt blivande takföretag använder den taktypen du eftersöker:

  • Takpannor – Takpannor till taket är ett av de vanligaste alternativen på tak i Sverige, eftersom de skyddar väldigt bra mot vårt nordiska väder. Vi arbetar med takpannor av både tegel och betong.
  • Papptak – Att lägga papptak är ett mycket kostnadseffektivt material som håller flera år framöver. Ser du till att underhålla taket ett par gånger om året, så kan det komma att hålla i upp till 30 år.
  • Plåttak – Plåttak är ett relativt underhållsfritt och lätt material att använda sig av på ditt tak. Det är gjort för att hålla tätt i alla väder.

Så innan du blint förlitar dig på en takfirma – gör research och se så du verkligen hittar rätt.

takfirma stockholm