Städning kan innebära så mycket olika saker för olika människor. Vissa tycker att en dammsugning är att städa medan andra inte kan städa utan att plocka ut allt från skåpen i köket och torka ur dem innan det får kallas att städa. Någonstans där mittemellan befinner jag mig. Jag skulle gärna vilja vara en sådan där person som städar och gör ALLT. Men även om jag tycker att jag oftast gör saker ordentligt så är jag inte den som plockar ut alla tallrikar och torkar ut skåpen i köket varje vecka. Ganska långt ifrån skulle man kunna säga. Däremot tycker jag att det behövs göras någon gång då och då. Frågan är bara när. Det är ju sällan jag har lusten eller tiden till att faktiskt plocka ur alla skåpen i köket, eller för den delen, i badrummet. Så det är ju ofta jag tänker att jag skulle vilja göra det, men jag gör det nästa gång.

Städning som inte tar så lång tid men som ger tydliga resultat är den bästa städningen. Att ta sig igenom en stor disk är till exempel väldigt givande. Det är hyfsat snabbt gjort, och det ger mycket tydliga resultat. Hela köksbänken kan vara fylld till bredden av disk och köket se ut som ett slagfält, men hyfsat snabbt kan det se ganska bra ut igen.

Att putsa fönster är också ganska givande, men det tar alldeles för lång tid för att vara något som jag ger mig på ofta. Men när jag väl har gjort det tycker jag att det är fantastiskt trevligt att bara sitta och titta ut genom fönstren som inte har minsta antydan till smuts som stör utsikten. Det är nästan som att fönstret inte ens är där utan jag sitter och tittar ut utan något mellan mig och grenarna som svajar i vinden.